Тамара Михайлівна ГВЕРДЦИТЕЛІ
(1962),
грузинська співачка, народна артистка Грузії.

Тамара Михайлівна народилася 18 січня 1962 року в Тбілісі. Уже в дошкільному віці матір відвела дівчинку в музичну школу, що діяла при Тбіліській консерваторії. На початку 70-х років Тамара стала солісткою дитячого естрадного ансамблю «Мзиурі», в складі якого об'їздила з гастролями весь Радянський Союз. Закінчивши загальноосвітню школу, наша сьогоднішня героїня почала вдосконалювати свої музичні навички в Тбіліській консерваторії. В цьому місці вона займалася по класу фортепіано та музичної композиції. Крім того, згодом артистка закінчила також спеціальний музичний коледж, в якому деякий час відточувала свої вокальні навички.

У 1981 році співачка перемогла на міжнародному конкурсі «Червона гвоздика» у Сочі, а через сім років стала лауреатом «Золотого Орфея» в Софії. Однією з славних віх її біографії став успішний концерт у столиці Франції, де відбулося знайомство з Мішелем Леграном. Композитор, представляючи Гвердцителі тритисячному залу паризької «Олімпії», вигукнув: «Париж! Запам'ятай це ім'я». Сьогодні гастролі «цариці» Тамари з успіхом проходять по всьому світу. В її послужному списку звання Народної Артистки Інгушетії, орден «За відродження Росії. XXI століття », орден Пошани, премія« Хранитель світу», а також величезна безліч інших нагород найрізноманітнішого штибу.

18 січня 1962 року. Народилась Тамара Михайлівна ГВЕРДЦИТЕЛІ.

Співачка співає восьма мовам: грузинською, російською, французькою, італійською, іспанською, англійською, давньоєврейською та українською. Тембр, краса і сила голосу, висока вокальна майстерність, артистизм, краса і витончена пластика - ось, що підкорює серця глядачів і шанувальників Тамари Гвердцителі. Можна сказати, що ця співачка - поза часом і простором.

Альбоми:

«Музика: співає Тамара Гвердцителі» (1985)

«Тамара Гвердцителі співає свої пісні» (1992)

«Віват, король!» (1994)

«Спасибі, музика, тобі!» (1996)

«Кращі пісні різних років»(2000)

«Присвята жінці»(2001)

«Віват, любов, віват! »(2002)

«Мені вчора наснилося небо »(2002)

«Вибране» (2003)

«Музика - храм душі» (2004)

«Повітряний поцілунок» (2008)

«The Best» (2009).

1962 | 01 | СІЧЕНЬ | 18 січня 1962 року. Народилась Тамара Михайлівна ГВЕРДЦИТЕЛІ.