Джонні РОТТЕН
/Джон ЛАЙДОН/ /Johnny ROTTEN (John LYDON)/
(1956),
вокаліст англійської панк-групи The Sex Pistols.

Справжнє ім'я Джон Джозеф Лайдон. Народився 31 січня 1956 в Лондоні. Якщо б в 1975 році Лайдон не ввійшов до складу групи, Sex Pistols були б зовсім іншою групою. Після розпаду Sex Pistols в січні 1978 Лайдон перейшов в Public Image Limited (PiL). Навіть з унікальним типажем Лайдона Public Image Limited були мало чим схожі на Sex Pistols. Група грала в різних жанрах, без обмежень і правил. Така зміна засмутила багатьох фанів Sex Pistols, проте залучила багатьох інших любителів еклектики.

Окрім участі в цьому проекті Лайдон випустив кілька сольних релізів. Одним з них став рок / реп проект World Destruction в 1984 році, і Open Up в 1993-му. Під час перерви з PiL в період з 1992 по 2009 рр. Джон працював над сольними релізами. Він грав, записував і продюсував свої записи сам. Альбом Psycho's Path - плід його одноосібних праць - вийшов у 1997 році. Незабаром Роттен знайшов себе у сфері телебачення. Він запустив телеканал «Rotten TV 'for VH1», вів програми на Channel 5 і Discovery, а також брав участь у кількох реаліті-шоу. Лайдон зняв безліч документальних фільмів про творчість, подорожі і природу в США, Європі і будинки в Великобританіі. В 1978 році він поклявся, що не повернеться в Sex Pistols, проте в 1996 році, разом з оригінальним складом команди, він відправився в успішний світовий тур «Filthy Lucre World Tour». Група є величезною частиною його життя, навіть незважаючи на те, що більшість його кар'єри пройшло поза Sex Pistols.

Джон відтворив групу PiL в 2009 році разом з колишніми учасниками - гітаристом Лу Едмондс і ударником Брюсом Смітом, взявши до складу новачка - басиста Скотта Ферта. Група здійснила кілька турів, а також випустила студійний альбом в 2012 році. Джон живе в Лос-Анджелесі зі своєю дружиною вже майже тридцять років.

1956 | 01 | СІЧЕНЬ | 31 січня 1956 року. Народився Джонні РОТТЕН.

Роттен – британський рок-музикант, фронтмен і основний автор пісень панк-групи Sex Pistols (1975-1978), а пізніше Public Image Ltd. був «справжнім мозком Sex Pistols» і увійшов в історію року як «один з найвпливовіших і шанованих» виконавців.

Цитати:

Про себе: Все, що я роблю - залишаюся чесним перед собою. Я буду яскравою індивідуальністю за всяку ціну. Я посилаю до біса всі категорії, якими пробують описати моє життя. Не треба на мене ярлики вішати. Не називайте мене панком. Не давайте мені ніяких імен, крім - «людська істота».

ПРО АЛКОГОЛЬ: Випивка залежить від настрою і середовища. Я не п'ю заради сп'яніння. Я п'ю, щоб насолоджуватися життям. Алкоголь - божий дар, даний нам, щоб ми легше притерлися один до одного. Це не зброя масового ураження. Не треба котити бочку на алкоголь.

Про ВІРНіСТь: Я одружений тридцять років і люблю свою дружину. Я абсолютно вірний у всіх речах. Вірний своїй честі, вірний дружині, вірний своїй справі. Ось мої цінності. Не вірю в мораль - вона дуже релігійна по суті, я плюю на мораль і на релігію.

1956 | 01 | СІЧЕНЬ | 31 січня 1956 року. Народився Джонні РОТТЕН.