Бенні ХІЛЛ
(Алфред Готорн) /Benny (Alfred Hawthorne) HILL/
(1925 - 20.4.1992),
англійський комічний актор, що створив своє шоу.

Англійський комедійний актор, творець популярної в усьому світі програми «Шоу Бенні Хілла», народився 21 січня 1924 в Саутгемптоні, Гемпшир, Великобританія. Після Другої світової війни працював молочником, комівояжером, помічником режисера і актором в аматорському театрі. Дебютував на ТБ в 1949 році в серіалі «Hi There». Вперше в кіно - у фільмі «Хто це зробив?» (1956). На початку 1950-х років став надзвичайно популярним радіоведучим. З 1955 року - на BBC. З 1969 року на телеканалі BBC Thames Television. З 1969 по 1989 роки створював на цьому телеканалі свій комедійний, пародійний скетч-серіал «The Benny Hill Show», в якому виступав як актор, режисер і сценарист. Використовував у своїй акторській палітрі фарс, пантоміму, пародію, гротеск. Бенні Хілл став найпопулярнішим британським коміком у світі, особливо був любимо глядачами США, де його цінували набагато більше, ніж на батьківщині.

З 1991 року в США Бенні Хілл випустив нове шоу «Benny Hill's World Tour». Смерть великого коміка перервала цей проект. Пішов з життя від серцевого нападу в квітні 1992 року, тіло актора було виявлено через кілька днів після смерті в квартирі, яку він знімав неподалік від телестудії. Про смерть дізнався один з його друзів. Стурбований тим, що Хілл довгий час не відповідає на телефонні дзвінки, він вліз через вікно до нього в квартиру і побачив його мертвим - Бенні сидів у кріслі перед включеним телевізором серед брудних тарілок і склянок. Точну дату смерті встановити не вдалося. У свідоцтві вказано приблизно 20 квітня. Пізніше в різних джерелах називалися дати 18, 19 і 20 квітня.

21 січня 1925 року. Народився Бенні ХІЛЛ.

У 1955 році вперше в ефірі з'явилося «Шоу Бенні Хілла» - гумористичне скетч-шоу. У цьому шоу він виступав не лише як актор, але і як режисер, музикант і автор пісень. Протягом 30 років ця програма була найпопулярнішим гумористичним шоу у всьому світі, і навіть зараз багато телеканалів закуповують права на нього. У 1971 році «Шоу Бенні Хілла» отримало нагороду Британської Телевізійної Академії в номінації «Краща розважальна програма» . Його скетчі були не тільки на побутові теми, в них були і елементи сатири. Так, наприклад, в скетчах «Злочин не винагороджується» «Злодій року: церемонія нагородження злочинців» і «Рахунок» висміювалися недоліки в роботі поліції. У лялькових спектаклях «Вестмінстерський забавник» і «Вестмінстерські дурості» висміювалися британські політичні діячі того часу, серед яких Маргарет Тетчер, Енох Пауелл, Гарольд Вілсон та інші.

Фільми за участю Бенні Хілла
«Хто це зробив?»
«Засвіти небо»
«Сон в літню ніч»
«Повітряні пригоди»
«Chitty Chitty Bang Bang»,
«Пограбування по-італійськи»

Компіляції з його шоу
«Бенні Хілл: краще»
«Бенні з небес»
«Бенні і гостроти»
«Бонус ... Бенні»
«Гарний, поганий і Бенні»

1925 | 01 | СІЧЕНЬ | 21 січня 1925 року. Народився Бенні ХІЛЛ.