Род ЕВАНС
/Rod EVANS/
(1945),
англійський рок-співак, співзасновник Deep Purple.

Род Еванс (Rod Evans) народився 19 січня 1947 року в місті Слау. З 17 років співав у різних рок-коллективах. Перед входженням до складу Deep Purple Род співав в групі «The Maze», в цій же групі за ударною установкою працював і майбутній барабанщик «Deep Purple» Ієн Пейс. Еванс в «Deep Purple» брав участь над створенням трьох альбомів. Після виходу третього альбому групи, Еванс був звільнений з «Deep Purple» через те, що його стиль і манера співу не вписувалися в майбутні плани групи. Надалі Еванс протягом 11 років отримував відрахування від прибутку з продажу альбомів, записаних з його участю. Слідом за ним також змушений був покинути групу басист Нік Симпер. У 1972 році Рід разом з двома колишніми членами «IRON BUTTERFLY» Лі Дорменом і Ларрі Рейнхардтом створив групу «CAPTAIN BEYOND». Дві їх пластинки, отримавши схвальні відгуки критиків, комерційного успіху не мали, і група розпалася. Еванс закінчив медучилище, працював медбратом в лікарні. Але робота з легеневими хворими була йому не по душі.

У 1980 році Евансу зробили пропозицію якісь менеджери з Америки з сумнівною репутацією. Так як справжня група «Deep Purple» вже припинила діяльність з 1976 року, створити групу під тією ж назвою і виступати з концертами. Еванс прийняв пропозицію, також запропонував вступити в команду і звільненому з групи Симперу, але Симпер відмовив. Фальшива група «Deep Purple» виступила з концертами 3 місяці. Фальшивість ансамблю розкусили фани, та почали видавати своє невдоволення. Незабаром справжні менеджери групи домоглися судового рішення про заборону виступів групи Еванса та про відшкодування їм шкоди від неправомірного використання назви групи в розмірі 672 тис. доларів США. Оскільки група була оформлена на його ім'я, а також левову частку гонорарів отримував він, то до відповідальності був притягнутий тільки Еванс. Не в змозі виплатити таку суму Евансу вирішили припинити виплату відрахувань від перших трьох альбомів де він брав участь.

1945 | 01 | СІЧЕНЬ | 19 січня 1945 року. Народився Род ЕВАНС.

Є лише уривчасті повідомлення окремих шанувальників творчості Еванса і «Deep Purple» про той чи інший факт його життя, жодне з яких не було підтверджено з надійних джерел. Наприклад, повідомлялося, що в кінці 80-х - початку 90-х років він працював в тому ж госпіталі в Каліфорнії або що його кілька разів бачили в штаті Вермонт. За твердженням одного з учасників «Captain Beyond» Ларрі Рейнхарта, близько 2006 року він пропонував Роду брати участь у відродженій групі, але Еванс не виявив інтересу до цієї пропозиції.

Альбоми:

З Deep Purple:

Shades of Deep Purple, 1968
The Book of Taliesyn, 1968
Deep Purple, 1969

З Captain Beyond:

Captain Beyond, 1972
Far Beyond A Distant Sun - Live Arlington, Texas, 1973
Sufficiently Breathless, 1973

19 січня 1945 року. Народився Род ЕВАНС.