Аль КАПОНЕ
/Al (Alphonse) CAPONE/
(1899 - 25.1.1947),
американський гангстер.

Альфонсо Капоне, народився в Неаполі 17 січня 1899. Сім'я Капоне емігрувала в США, сподіваючись знайти там краще життя. В результаті Альфонсо рано почав важко працювати і не бачив ніяких перспектив для свого становлення. У 16 років він кинув школу і ненадовго влаштувався працювати в боулінг-клуб. Потім Капоне поміняв багато професій, переважно віддаючи перевагу нічний роботі і нічному способу життя. Він захоплювався зброєю і чудово володів ножами, завдяки чому його і помітили люди легендарного Джонні Торріо. Капоне став членом «Банди П'яти Стволів», демонструючи небачену жорстокість по відношенню до ворогів. В боях на ножах Аль Капоне просто не знав рівних. Перебравшись зі своєю родиною в Чикаго, він швидко розправився з конкурентами і став мафіозним «господарем» міста в 20-х роках. 16 червня 1931 поліція Чикаго заарештувала Капоне та 68 гангстерів. Після п'яти років тюремного ув'язнення він вийшов на свободу важко хворим. Причиною цього став сифіліс. 25 січня 1947 Альфонсо Капоне помер через обширний крововилив в мозок.

17 січня 1899 року. Народився Аль КАПОНЕ.

Через 5 років, після від'їзду Торріо, Аль Капоне нарешті встає на чолі кримінального світу Чикаго. Аль Капоне насолоджується своєю владою. Він бере під свій контроль багато прибуткових точок. Аль Капоне ввів таке поняття як «рекет», також мафія почала займатися експлуатацією проституції, а покривали все це величезні хабарі, які виплачуються Капоне не тільки поліцейським, але і політикам. Під час сухого закону, Капоне стає мільйонером. Крім незаконної торгівлі та контрабанди спиртного, Капоне поширює рекет майже на весь центр Чикаго. Інші кримінальні авторитети всіляко намагалися вбити Аль Капоне. Але, завжди безрезультатно. Зате його люди завжди стріляли без промаху.

Війна гангстерів при Капоне прийняла небачені доти розміри. Тільки між 1924 і 1929 рр. в Чикаго було застрелено більше п'ятисот гангстерів. Капоне нещадно винищив банду О`Беніона, банди Доуерті і Білла Морана. До автоматів приєдналися кулемети і ручні гранати. В гангстерську практику увійшли встановлювані в автомобілях вибухові пристрої, які спрацьовували після включення стартера. Але тривало його царювання не довго. Уже давно президент публічно охрестив Капоне «Ворогом Суспільства Номер Один». Був створений спеціальний комітет, який повинен був засадити Аль Капоне в тюрму. На ньому було дуже багато вбивств. Але довести хоч одне з них здавалося неможливим. Тому комісія пішла іншим шляхом. Виявилося, що Аль Капоне приховував доходи, що приходять від його імперії. Цим шляхом і пішли слідчі.

Цитати Аль Капоне:

«За допомогою доброго слова і пістолета ви можете домогтися набагато більшого, ніж тільки одним добрим словом».

«Нічого особистого, це просто бізнес».

«Чи можна пробачити ворога? Бог простить! Наше завдання організувати їх зустріч».

«Все, вчинене тобою, до тебе ж повернеться».

«На мене звалюють всі трупи, крім, мабуть, загиблих на полях Першої світової війни».

17 січня 1899 року. Народився Аль КАПОНЕ.