Випущений перший персональний комп'ютер Apple Macintosh.

Macintosh, іноді неофіційно Mac - лінійка персональних комп'ютерів виробництва корпорації Apple. Працюють під управлінням операційних систем сімейства Mac OS, сімейства Windows NT, A / UX, NeXTSTEP, GNU / Linux і Rhapsody. Свою назву отримали від сорту яблук «Malus 'McIntosh'».

1984 | 01 | СІЧЕНЬ | 24 січня 1984 року. Випущений перший персональний комп'ютер Apple Macintosh.

24 січня 1894 був випущений перший персональний комп'ютер Apple Macintosh або просто Mac - це серія комп'ютерів, розроблених і виготовлених фірмою Apple. Комп'ютер працював під управлінням операційної системи Mac OS. В цьому комп'ютері вперше почав застосовуватися графічний інтерфейс і миша, замість звичайного для того часу управління за допомогою командного рядка. Компанія Apple посилено працювала над вдосконаленням і випуском нових модифікацій, і в той час дохід від продажу комп'ютерів був основним. Комп'ютери Apple Macintosh створювалися на базі процесорів Motorola 68000 і 68020, але пізніше їх замінили процесори IBM PowerPC.

Цікаві факти:

Перший Мак коштував приблизно стільки ж, скільки зараз коштує 8-ядерний Mac Pro - 2495 доларів за тодішнім курсом.

Конфігурація на той час була революційна: процесор Motorola 8 МГц, 128 КБ DRAM, 3.5-дюймовий флоппі і 9-дюймовий ЕПТ-монітор. Жорсткий диск відсутній.

Презентаційний ролик комп'ютера, випущений в 1984 році, використовував мотиви роману Джорджа Оруелла «1984».

24 січня 1984 року. Випущений перший персональний комп'ютер Apple Macintosh.