Почав працювати сайт Вікіпедія.

«Вікіпедія» - це Інтернет-енциклопедія, статті для якої може написати будь-яка людина, що має доступ до Мережі. Сьогодні ця енциклопедія, що з'явилася завдяки колективній праці добровільних енциклопедистів-аматорів, налічує понад три мільйони статей більш ніж на 130 мовах, включаючи такі екзотичні, як есперанто чи латинь. «Вікіпедія» є загальнодоступною і вільно поширюваною енциклопедією.

15 січня 2001 року. Почав працювати сайт Вікіпедія.

Днем народження «Вікіпедії» вважається 15 січня 2001 року - саме в цей день почав працювати перший варіант сайту Інтернет-енциклопедії. Джиммі Вейлз, засновник проекту, розповідає про цей день так: «Я пам'ятаю найперший раз, коли я редагував Вікіпедію, в перший день її існування. Я натиснув на «правити», написав «Hello, world!», і клікнув «Зберегти»; і це були перші слова у «Вікіпедії». Назва Wikipedia утворена від слів «Вікі» - технології для створення сайтів - та «енциклопедія».

15 січня 2001 року. Почав працювати сайт Вікіпедія.

Найбільшим плюсом «Вікіпедії» є те, що не потрібно відсилати статті редакторам або коректорам - автор створює статтю (або, натиснувши кнопку «правити», вносить виправлення в чужу статтю), натискає кнопку «зберегти» і все! Всі зміни відразу стають видні всім відвідувачам сайту. Для створення або редагування статей навіть не потрібно реєструватися на сайті «Вікіпедії». «Вікіпедія» пропагує принцип «нейтральної точки зору», тобто автор статті повинен представити читачеві всі спірні погляди на предмет статті. Ще один принцип - опора на джерела (посилання на джерела дозволяють провести колективну перевірку викладених фактів). Незважаючи на це, часто зустрічаються статті, переповнені суб'єктивізмом, або такі що невірно описують ту чи іншу подію або факт.