1926 | 07 | ЛИПЕНЬ | 15 липня 1926 року. Народився Леопольдо Фортунато ГАЛТІЄРІ. Леопольдо Фортунато ГАЛТІЄРІ
/Leopoldо Fortunato GALTІERІ/,
(1926 - 12.1.2003),
аргентинський генерал.

Нащадок італійських емігрантів після чергового військового перевороту послідовно ввійшов до складу військової хунти, очолив армію, став президентом країни.

У ці роки військові вели боротьбу зі своїми не церемонячись у виборі засобів, що не могло не викликати протесту, як і жалюгідний стан економіки. Всі проблеми повинна була вирішити маленька переможна війна.

Об'єкт для неї існував давним-давно й перебував поряд. Але із захопленням Мальдівських (Фолклендських) островів аргентинці прорахувалися, вирішивши, що Великобританії не потрібні вівці, які там паслись, а якщо вона все-таки зважиться їх відвоювати, то не знайде підтримки в США. Усе відбулося навпаки, американці дуже навіть підтримали англійців, їх хлібом не годуй, дай повоювати.

В 1986 році Галтієрі був визнаний головним винуватцем національного приниження й одержав 12 років в'язниці, але вже в 1990 році новий президент країни Карлос МЕНЕМ звільнив його й інших офіцерів.

Він ні про що не шкодував, уважав, що з ним обійшлися несправедливо й коли судили, і коли позбавили президентської пенсії, тому що його ним ніхто не обирав.