Німецький конструктор Карл БЕНЦ одержав патент на триколісний автомобіль із двигуном внутрішнього згоряння.

Після 1876 року, коли Ніколас Аугустін Отто запатентував двигун внутрішнього згоряння, багато тямущих людей працювали над його вдосконаленням. І, може бути, що Карл Бенц залишився б одним з сонму безіменних механіків і інженерів того часу, імена яких зараз знають тільки архіваріуси, але випадок розпорядився інакше.

Перший автомобіль Бенца, зроблений в 1885 році, був триколісний двомісний екіпаж вагою 250 кг на високих колесах зі спицями. На нього Бенц поставив свій новий чотиритактний бензиновий мотор з водяним охолодженням потужністю 0,9 к.с. Циліндр розташовувався горизонтально над віссю величезних задніх коліс і приводив їх в рух через одну ремінну і дві ланцюгові передачі. Машина розвивала сміхотворну за нашими мірками швидкість - 16 км / год, але на ті часи це була вельми прогресивна конструкція. Екіпаж був урочисто названий Motorwagen.

У 1885 році Карл вперше продемонстрував свій триколісний саморушний екіпаж бюргерам Мангейма. Однак, новинка викликала не так інтерес, скільки роздратування. Коли Бенц вирішив проїхати по місту, шум мотора перелякав коня м'ясника. Вона понесла, розсипавши по дорозі вантаж. Щоб зам'яти скандал, Карл купив зіпсований товар, поставив автомобіль під навіс і почав його удосконалювати.

26 січня 1886 року. Німецький конструктор Карл БЕНЦ одержав патент на триколісний автомобіль із двигуном

29 січня 1886, після того, як винахід пройшов численні випробування і деякі доробки, Motorwagen отримав Німецький Імператорський патент. У 1887 році перший у світі автомобіль дебютував на виставці в Парижі. Таких автомобілів було створено всього три, два з яких безслідно зникли (швидше за все, вони були вкрадені), а третій безтурботно красується на подіумі Німецького музею в Мюнхені. Стан цього експоната оцінюється як дуже хороший, на автомобілі можна навіть їздити, правда, ніхто цього не робить - раритети треба берегти ... На згадку про цю історичну подію саме 29 січня відзначається як День народження автомобіля.

Німецький інженер Карл Бенц отримав німецький патент DRP-37435 на Motorwagen, або триколісний автомобіль з бензиновим двигуном - на «транспортний засіб з мотором, що працює на бензині».

26 січня 1886 року. Німецький конструктор Карл БЕНЦ одержав патент на триколісний автомобіль із двигуном