Ім'я має давньогрецьке походження й означає "Божий дарунок". Федір у дитинстві похмурий, мовчазний і впертий. Він ніколи не виступає ініціатором дитячих ігор і перебуває іноді осторонь від однолітків. Батькам і вчителям буде особливо подобатися акуратність Федора.

Речі в нього завжди будуть у повному порядку, книги й ручки складені на столі, а з відірваним ґудзиком відразу ж прибіжить до матері. Не любить давати списувати домашні завдання, які сам зробив. На роботі Федір перебуває на гарному рахунку. Він надійний і докладний. З колегами доброзичливий, у конфлікти не вступає, але відносини обмежуються в основному службовими справами. Після роботи поспішає додому, відмовляючись піти з товаришами по службі випити кружку пива.

У Федора "золоті руки', уміє робити по будинку майже все. Якщо у Федора є машина, то вона в нього завжди буде в повному порядку.

Федір у відносинах з жінками не любить поспіху. Перш ніж запропонувати руку й серце, він повинен переконатися, що вибір його правильний і шлюбні відносини зв'яжуть їх на все життя.

Жінки, що звикли до постійних шанувальників і гарячих визнань, ніколи не зацікавлять його. Випадкові зв'язки в шлюбі малоймовірні. Теща поважає Федора, зважає на його думку.