Ім'я має польське походження й означає "стати славним".

Станіслав з дитинства має неврівноважену психіку. Він примхливий, намагається домогтися свого за всяку ціну, упертий і нестриманий. Не може об'єктивно оцінити сформовану обстановку, важко визнає свою провину. Ці риси характеру будуть шкодити йому протягом всього життя .

У Станіслава постійно будуть виникати бійки з однолітками. Можуть виявитися проблеми з дільничним міліціонером: він може скривдити брутальністю дівчинку. Станіславові не варто вибирати професію, що вимагає беззаперечного підпорядкування начальникові, наприклад, військовослужбовця. Якщо Станіслав буде займати керівну посаду, то його підлеглим доведеться важко. Станіславові складно догодити, важко підлаштуватись під мінливий настрій і своєрідний, не всім зрозумілий хід думок.

Дружиною Станіслава стає звичайно боязка й покірна жінка. З жінкою, здатною постояти за себе, Станіславові не ужитися. До дружини ставиться добре й завжди кається у своїй нестриманості. Не вистачає практичності для ведення домашнього господарства. Може здивувати дружину несподіваним подарунком. Відносини з батьками дружини складаються благополучно.