Ім'я має давньогрецьке походження, означає "породжена Зевсом".

Зінаїда в дитинстві трохи зарозуміла й холоднувата. Любить бути першою у всьому, часто свариться з однолітками. Доставляє багато занепокоєння своїм непростим характером батькам, дідусям і бабусям. Примхлива й нетерпляча. У школі прагне бути на очах у вчителів, підлещується перед старшими. Учиться добре, і їй подобається, коли неї хвалять і ставлять за приклад іншим дітям. З віком з'являється здатність робити зусилля над собою, учиться приховувати гострі кути свого характеру. Із Зінаїд виходять непогані бухгалтери, продавці, секретарки. Учителі Зінаїди відрізняються зайвою причепливістю.

Зінаїда рідко має гарну зовнішність, але від природи наділена чарівністю, уміє ефектно й у вигідному світлі подати себе. Як правило, дуже жагучі натури. Люблять усілякі вечірки, танці, дискотеки. Чоловіки завжди збертають на неї увагу. Уміло приховуючи свої лідерські нахили, демонструє готовність підкорятися чоловікові, але в шлюбі чоловікові доведеться погодитися з командирською натурою Зінаїди.

У родині завідує всіма фінансами й визначає, що найкраще робити чоловікові й дітям у дану хвилину. Багато уваги приділяє благоустрою квартири. Прекрасно їй вдається готування домашніх вин і настойок.