Ім'я походить від латинського слова "фелікс": щасливий, процвітаючий.

Фелікс - улюбленець матері, що потурає всім його примхам. Батько більш строгий до сина, і той намагається як можна рідше потрапляти йому на очі. У школі Фелікс учиться нерівно, відрізняється лінню, хоча здатності в нього є. На зауваження вчителів реагує болісно, може розлютитись, наговорити різного і потім... розплакатися. Складність натури, її подвійність властива й дорослим Феліксам. Вони начебто б увічливі, контактні, при першому знайомстві справляють враження "свого хлопця".

Однак пізніше стає очевидним, що й гарний настрій, і привітність, і щедрість проявляються у Фелікса в тих випадках, коли його чекає близька й безпосередня вигода. Фелікс, наприклад, може зробити такий дорогий подарунок, що люди ойкнуть, але пройде час і всі зрозуміють, що подарунок був лише засобом досягнення важливої для Фелікса мети.

Роботу й професію Фелікс шукає престижну, що дає швидкий і великий дохід. Часто їх можна зустріти в сфері обслуговування. Якщо конфлікти на роботі й виникають, то головним чином через велику любов Фелікса до грошей і принциповості, коли справа стосується грошей. Любить похизуватись, схильний переоцінювати власну особистість, не завжди виконує власні обіцянки.

"Літні" - більше невдачливі, але їх рятують працьовитість, наполегливість і впертість.

Жениться з вигодою, намагається, щоб матеріальні й інші позитивні сторони шлюбу сполучалися із красою й сексуальністю майбутньої дружини. У сім'ї прагне до лідерства, але з думкою дружини рахується.

Буває невірний, із приводу своїх зрад не мучиться, але невірність дружини сприймає важко. Для того, щоб у сім'ї все було гарно, дружина Фелікса повинна завжди залишатися привабливою й ледь таємничою.

Важко переносить стреси, може легко спитися.