Ім'я походить від назви Лідія - області в Малій Азії.

З дитинства Лідія дуже цікава. Вона обов'язково хоче все побачити й усе почути. Робить враження зайво метушливої дитини, але це пов'язане з тим, що вона боїться зробити щось не так і почути докір на свою адресу. Намагається триматися ближче до старших, найбільшим авторитетом для неї є мати.

У школі завжди в курсі всіх подій, воліє бути в загальній масі й нічим не виділятися. Лідія досить енергійна, але сили свої витрачає в основному на безглузду суєту, тривалі розмови по телефону, обговорення другорядних проблем. Доброзичлива, здатна до співпереживання, може утішити добрим словом, але рідко надасть реальну допомогу справою й конкретними вчинками. У роботі Лідія надійна й не задає зайвих питань. Перебуває на гарному рахунку у начальства. Найчастіше вибирає професію, зв'язану зі сферою обслуговування.

Лідія прагне створити родину з чоловіком, що ставився б до неї з повагою, зміг би зрозуміти її інтереси. Перш ніж зробити остаточний вибір, обов'язково прислухається до порад близьких. Заміж виходить, як правило, вдало. Багато часу приділяє веденню домашнього господарства, невпинно трудиться над благоустроєм свого будинку. Ретельно обмірковує покупку кожної речі.

З членами родини подовгу обговорює, де повинні стояти меблі, яких кольорів повинні бути шпалери, як краще повісити книжкові полиці. Перш ніж зробити покупку, обійде кілька магазинів і після тривалих коливань може зважитися купити річ, що сподобалася. Чоловік цінує Лідію за працездатність, прихильність до дому, хазяйновитість і охайність.