Мойсей (приблизно від єгипетського) означає: витягнутий з води. У Біблії Мойсей - брат Аарона й Маріам, вождь, законодавець і творець релігії іудеїв, якому приписується авторство п'яти книг (П'ятикнижжя), Старого заповіту й безліч чудес під час втечі іудеїв з Єгипту. Характер у раннім дитинстві спокійний, хлопчик не доставляє турбот ні рідним, ні вчителям. Він оточений друзями, у школі вчиться добре, займається музикою, багато читає. Мойсеї часто народжуються у великій сім'ї й ростуть незалежними і добрими, завжди допомагають матері по господарству, вони й зовні схожі на матерів.

"Зимові" часто хворіють на респіраторні захворювання. Не люблять виділятися з юрби. Допомагають друзям і близьким, не вимагаючи замість ніякої винагороди. Народжені в грудні звичайно сварливі й уперті, але обов'язкові. Пізно женяться.

"Літні" - соромливі, працьовиті й розважливі, усе роблять не поспішаючи й ґрунтовно. Фанатично віддані справі. "Зимові" - сперечальники, наділені аналітичним складом розуму, у них здатності до точних наук. З Мойсеїв виходять письменники й кравці, бухгалтери й художники, лікарі і юристи, деякі присвячують себе служінню Богу.

Вони допитливі, для них не існує дріб'язків. Гарні ремісники, у них усе спориться в руках. Прив'язані до місця й не люблять відряджень.