Можливо, від грецького слова "неос": молодий, новий.

Неллі розумна й комунікабельна. Вона дружна з усіма, але ні в дитинстві, ні пізніше, ставши дорослою, не вміє зберігати чужих секретів. Звичайно улюблена дочка матері, ні в чому не знає відмови. Трохи дратівлива, іноді спалахує по дріб'язках, але швидко відходить, не конфліктна. Неллі талановита, їй легко даються різні галузі знань. Шкільну програму засвоює без особливої напруги, особливо добре даються точні науки. Її не назвеш упертою, не назвеш наполегливою, але свою точку зору вона, проте, завжди має й, більше того, - може її добірно, не дратуючи опонентів, відстояти. Турботлива й жаліслива до тих, хто слабкіше за неї. У квартирі Неллі обов'язково живе кішка або собака, до старості їх може бути навіть кілька.

До грошей ставиться зверхньо, не любить збирати їх на "чорний день", намагається негайно перетворити в дорогі вбрання й цінності. У неї гарний смак, і вона намагається додержуватися моди.

Неллі з головою захоплена справами, роботою, професійною кар'єрою. Вона й удома із захватом розповідає про свої плани й досягнення, успіхи і провали. Нагадати в цей момент їй про вечерю-накликати на себе гнів. Правда, роздратування буде минущим, Неллі відразу приготує бутерброди, до яких чоловік її давно звик, і конфлікт буде вичерпано.

Жаль, але домашні справи стоять осторонь від інтересів Неллі. Будинок, побут вузькі для неї, вони заважають її самореалізації, і, якщо є можливість, вона з радістю довірить ведення домашнього господарства матері або свекрусі. Із чоловіком у Неллі відносини рівні: немає ні жагучої любові, ні байдужості, скоріше - це відносини двох друзів.

Самолюбство Неллі робить її ревнивою, ревнощі можуть приймати крайні форми. Діти в родині більше люблять батька. Неллі здатна захопитися розумною й неординарною людиною, тим, чия інтелектуальна перевага для неї очевидна. Однак стабільність у шлюбі для неї важливіше.

Життєвий шлях цих жінок складний. З них виходять гарні працівники в області мистецтва, медицини, педагогіки, серед них багато кандидатів наук.

Це ім'я пасує Водоліям, Рибам, Козерогам, Терезам, але не Левам, Ракам і Близнюкам.