Мірра дуже схожа на батька й зовні, і багатьма рисами характеру, однак більше прив'язана до матері. Це досить чутлива, ранима й жаліслива дівчинка, трохи боязка й бридлива. Останнє не перешкодить їй принести в будинок брудного бездомного кошеняту й, незважаючи на протести батьків, пригріти його.

Наполегливість і внутрішня завзятість, властиві маленькій Міррі, зберігаються в ній і пізніше, у дозрілих літах. Крім того, у ній дуже приваблюють обов'язковість і вірність слову. Мірра рухлива, пластична, обдарована гарними музичними здібностями, батьки часто віддають її в музичну або хореографічну школу; дівчинка захоплюється танцями.

"Зимові" - працьовиті й завзяті в досягненні мети. Раз доручивши їм справу, можна бути впевненим, що вони виконають її. Народжені взимку Миіри - дуже жагучі натури, але вони досить обережні й пристрасть їх, як правило, спрямована на єдину кохану людину, вони однолюбки.

Виходять заміж після двадцяти років, вибирають спокійного, урівноваженого й ґрунтовного чоловіка, з яким можна почувати себе комфортно, - Мірра воліє бути лідером у родині. Вони гарні господарки, непогано готують, особливо даються їм перші блюда. У родині в "зимових" частіше народжуються сини. Маленька слабість таких жінок - подовгу розмовляти з подругами по телефону.

Потрібно сказати, що груднева Мірра - надзвичайно наполеглива вперта істота, що не терпить ні в чому заперечень.

"Літні" - повільні й інфантильні, але усередині в цих жінок - вулкан. Закохавшись, вони цілком віддаються своєму почуттю, очікуючи у відповідь такої ж палкості. Ревнощі їх бувають настільки ж сильними, але, на щастя, не доходять до небезпечних меж. Почуття ураженого самолюбства їм вдається сховати під напускною байдужністю.

"Осінні" - майже такі ж уперті, як їх "грудневі" тезки, але значно добріші й обачніші за останніх. Це типові інтроверти, занурені в себе, що живуть складним внутрішнім життям; серед них чимало глибоко віруючих. Приймають все близко до серця, пропускають і свої, і чужі неприємності "через себе", але на їхньому обличчі ви не прочитаєте нічого.

Серед жінок із цим ім'ям є лікарі, перукарі, учителі музики, вихователі дитячих садків, продавці, бухгалтери.

Мірра - гарне ім'я, що зустрічається, на жаль, усе рідше.