Тягнеться більше до батька, визнає його авторитет, підлещується перед ним. З дитинства усмоктує в себе дурні приклади, оскільки не завжди здатна відрізнити гарне від поганого. Помітна схильність перебільшувати, говорити неправду, спроби батьків відучити її від цього покаранням, як правило, ні до чого не приводять. Надзвичайно уразлива й злопам'ятна, схильна ускладнювати найпростіші речі. Ревниво ставиться до появи в родині молодшого брата або сестрички. Інгі властиве почуття протиріччя, тому її вчинки часто непередбачені. Що б їй не говорили й не радили, однаково вчинить по-своєму. Дружити з Інгою, та й просто спілкуватися дуже непросто.

Хоча вона рано починає звертати на себе увагу протилежної статі, кокеткою її назвати важко; Численні романи - не в її дусі. Звичайно довго зустрічається з обранцем, випробовує його. Якщо помітить що батьки проти зустрічей з ним або, більше того, активно перешкоджають цим зустрічам, може піти на рішучі вчинки. Наприклад, поспішно вийти заміж, утекти з будинку...

Інга - віддана дружина, піклується про благополуччя родини, дітей виховує в строгості. Прагне контролювати кожний крок. Відносини зі свекрухою напружені - Інга не терпить ні найменшого зауваження на свою адресу.

У принципі ж це добра людина, що непомітно для себе піддається впливу навколишніх. Вона робить чимало помилок, за які повинна корити тільки себе й свої суперечливі почуття.

Трохи марновірна, вірить гаданню на кавовій гущі, картам, любить ворожити сама, заради дотепу може й прибрехати. Нерідко Інги - матері-самітниці.

Це ім'я пасує Дівам, Овнам, Близнюкам, Терезам, Козерогам більше, ніж Тельцям, Скорпіонам і Ракам.