Нервові, дратівливі й уперті діти, піддані інфекційним хворобам.

У школі учителі часто скаржаться на неї - Аніта перекірлива, любить наполягти на своєму, суперечити по будь-якому приводу, не визнаючи авторитетів. Взагалі характер в Аніти скоріше чоловічий, хоча успадковує вона його від матері. Зовні дівчинка схожа на батька й прив'язана до нього сильніше, ніж до матері, ставиться до нього з великою ніжністю. Аніта по натурі лідер і вимагає, щоб їй беззастережно підкорялися у всьому. Якщо ж їй це не вдається - виходить із себе. Вона дуже самостійна й незалежна, у будь-якій складній життєвій ситуації зуміє постояти за себе. Не з боязких. Багато займається спортом, але помітних успіхів не домагається.

Деякі з Аніт обдаровані великими музичними здібностями, їм вдається превстигнути в цій галузі. Заміж виходять пізно. Чоловіка вибирають спокійного, покладливого й ґрунтовного. Найбільш складний і неуживчивий характер в "зимових" Аніт.

Вибирають собі професії архітектора, музиканта, співачки, художника, медсестри, журналіста, але часто по обраній професії не працюють.